Åk på golfresor
Åk på golfresor

Åk på golfresor

Golf är för många en livsstil, mer än en sport. Det betyder att de tar varje tillfälle i akt att spela. Du kanske har sett komedin av Lasse Åberg, Den ofrivillige golfaren. Där kan man verkligen se karaktärer från inbitna golfare som lever för golfen och struntar i allt annat. Om du tillhör kategorin ”golfare” som brinner för sporten så kanske det är dags att till slut ge dig ut på en golfresa. Man kan säga att det är ungefär som charter men fullspäckat med golfrundor och vackra banor runt om i världen. Länder som har underbara golfbanor är till exempel Spanien, Thailand och Skottland.

Hitta din golfresa

De flesta som åker på golfresa gillar att göra det i ett varmare land. Ofta har soliga länder bättre banor och en vacker utsikt, vilket gör att det blir en sightseeingresa likväl som det handlar om att träna upp sin sving. Du kan hitta en rad företag online som specialiserar sig på golfresor och golfäventyr för stora och små. Man skräddarsyr hela resan och i flera fall kan du även ta med dig en partner som har sitt på det torra under tiden du spelar. Under golfresorna lär du dig enormt mycket och får in en bättre sving när du kommer hem. Då golfbanorna kan vara så olika får du flexibel träning som är kul och givande. Du träffar andra personer som också är på golfresa och får socialisera på ett annat sätt än hemma. Golfresor inkluderar också svenska golfvärdar.

Vad inkluderas i en golfresa?

En golfresa har ofta ett golfpaket som innebär att du får direktflyg, hotell, tillgång till banor och mat inkluderat. Du kan ofta kombinera din golfresa med andra aktiviteter så att du även har chans att eventuellt umgås med de andra på ett annat sätt eller att få vara med din familj som kanske följer med dig. Om du spelar i ett varmt land kan det vara skönt att tillbringa några dagar på stranden eller att åka på en stadstur i en närliggande stad. Golfresor är ofta veckolånga men kan också vara längre eller kortare. En lång weekend är dock det minsta du ska boka, annars har du inte så mycket tid över för annat än att bara spela golf.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *